Una ciutat que us sorprendrà

Esplugues és un municipi obert, modern i que conserva els seus senyals d’identitat.

Amb una economia ben diversificada i basada en els serveis, disposa d’una activitat comercial amb tradició i arrelament a la ciutat. La intensa vida associativa i els equipaments culturals, cívics i esportius fan d’Esplugues un municipi amb activitats per a tots els públics durant tot l’any.

La ciutat disposa d’un patrimoni cultural únic al Baix Llobregat, amb un nucli antic de gran bellesa i un passat ceramista que divulga des dels seus museus. Una xarxa de parcs i jardins estesos per tota la ciutat contribueixen a fer d’Esplugues un municipi verd. L’oferta gastronòmica i d’hotels garanteix una estada ideal en la ciutat.

Política de Turisme Responsable

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat està adherit al Compromís per a la Sostenibilitat turística Biosphere Comarques de Barcelona.

El Certificat Biosphere, una iniciativa sorgida del Instituto de Turismo Responsable(ITR), és d’un segell de reconeixement internacional que certifica les bones pràctiques d’aquelles empreses i serveis turístics les quals compten amb la certificació. Sota el 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU el certificat BIOSPHERE, facilita a aquelles empreses que s’adhereixen al compromís; les directrius, plans de millora, tallers, formació i un servei personalitzat per poder portar a terme les accions i bones practiques que requereix el compromís.

El turisme sostenible implica el desenvolupament dels territoris de forma que els tres eixos fonamentals que els caracteritzen: la cultura, el medi ambient i l’àmbit socioeconòmic rebin un impacte positiu de l’activitat turística.

Política de Turisme Responsable

Què Visitar?

Museus d’Esplugues de Llobregat

Els Museus d’Esplugues aspiren a esdevenir una institució de referència i de prestigi de la rajola de mostra i de la ceràmica industrial i en especial, la produïda durant el Modernisme acomplint els seus objectius dintre d’un entorn comprensible i didàctic per a tots els públics visitants. Tanmateix, els Museus d’Esplugues treballen per esdevenir un lloc de trobada i d’identificació per a la seva ciutadania i de coneixement, recerca i informació per a estudiosos i investigadors.

Activitats educatives i visites guiades als museus d’Esplugues
Activitats pedagògiques dirigides a tots els nivells educatius, des de l’escola bressol a la universitat i visites guiades per a públic general.

Activitat familiar. Celebració d’aniversaris al museu
Activitat educativa destinada a celebrar aniversaris infantils de 3 a 6 anys, a la Masoveria dels Museus d’Esplugues. Es tracta d’un conte teatralitzat, “En Fanguet fa trencadissa” seguit d’un taller de pintat de rajoles.

Botiga dels museus d’Esplugues
Adquisició de productes de la botiga dels Museus d’Esplugues: Col·leccions de rajoles, catàlegs vinculats a les col·leccions dels Museus, publicacións de caire local i altres productes (llibretes, imants, punts de llibre, etc.)

Consulta de les col·leccions dels museus d’Esplugues
Serveis destinats a persones que estiguin elaborant treballs de recerca o investigacions sobre les col·leccions dels Museus d’Esplugues de Llobregat o temes vinculats. 

Difusió i activitats de dinamització dels museus d’Esplugues
Programació anual d’activitats de dinamització dirigides a diferents tipus de públic: conferencies, tallers infantils, activitats familiars, sortides, etc. 

Trobareu més informació sobre les activitats disponibles al web municipal dels Museus d’Esplugues de Llobregat.

Punts d’Informació Turística d’Esplugues de Llobregat, segons l’acreditació concedida pel Consorci de Turisme de la comarca.

Punt d’Atenció a la Ciutadania – Central
Plaça Santa Magdalena, 24
Tel. 900 300 082

Punt d’Atenció a la Ciutadania – Can Vidalet
C/ Verge de la Mercè, 1
Tel. 933 710 266

Museus d’Esplugues
C/ de l’Església, 36
Tel. 934 700 218

Hostal Lami
C/ Laureà Miró, 278
Tel. 934 705 870

De ruta amb el TRAM

Aquesta és una campanya turística per descobrir les activitats, visites i restaurants del Baix Llobregat de l’entorn del tramvia (línies T1, T2 i T3), a més d’oferir descomptes i promocions especials per gaudir d’aquests atractius turístics dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Hi trobaràs propostes per descobrir palaus, el modernisme màgic de Jujol, mercats de pagès amb productes Km 0, parcs, activitats familiars i una variada oferta gastronòmica, en definitiva una ruta TRAMenda!

Comença planificant la teva escapada. Entra a rutadeltram.cat i descarrega’t les promocions i els descomptes. Viatja còmodament durant el trajecte, i desplaça’t de forma confortable, ràpida i segura.

Gaudeix de les visites i les activitats.

On menjar?

RESTAURANTS

A continuació trobareu informació detallada de l’oferta gastronòmica del municipi.

Bars-restaurants amb servei per emportar

On dormir?

HOTEL ABBA GARDEN ****

HOTEL ESPLUGUES **

  • C/ Ignasi Iglesias, 81-83              08950 Esplugues de Llobregat
  • Tel. 93 473 21 94
  • www.hotelesplugues.com

HOSTAL LAMI **

X