Turisme

Una ciutat que us sorprendrà

Esplugues és un municipi obert, modern i que conserva els seus senyals d’identitat.

Amb una economia ben diversificada i basada en els serveis, disposa d’una activitat comercial amb tradició i arrelament a la ciutat. La intensa vida associativa i els equipaments culturals, cívics i esportius fan d’Esplugues un municipi amb activitats per a tots els públics durant tot l’any.

La ciutat disposa d’un patrimoni cultural únic al Baix Llobregat, amb un nucli antic de gran bellesa i un passat ceramista que divulga des dels seus museus. Una xarxa de parcs i jardins estesos per tota la ciutat contribueixen a fer d’Esplugues un municipi verd. L’oferta gastronòmica i d’hotels garanteix una estada ideal en la ciutat.

Què Visitar?

Museus d’Esplugues de Llobregat

Els Museus d’Esplugues aspiren a esdevenir una institució de referència i de prestigi de la rajola de mostra i de la ceràmica industrial i, en especial, la produïda durant el Modernisme acomplint els seus objectius i dintre d’un entorn comprensible i didàctic per a tots els públics visitants. Tanmateix, els Museus d’Esplugues treballen per esdevenir un lloc de trobada i d’identificació per a la seva ciutadania i de coneixement, recerca i informació per a estudiosos i investigadors.

Activitats educatives i visites guiades als museus d’esplugues

Activitats pedagògiques dirigides a tots els nivells educatius, des de l’escola bressol a la universitat, i visites guiades per a públic general.

Activitat familiar. Celebració d’aniversaris al museu

Activitat educativa destinada a celebrar aniversaris infantils, de 3 a 6 anys, a La Masoveria dels Museus d’Esplugues. Es tracta d’un conte teatralitzat, “En Fanguet fa trencadissa” seguit d’un taller de pintat de rajoles.

Botiga dels museus d’esplugues

Adquisició de productes de la botiga dels Museus d’Esplugues: col·leccions de rajoles, catàlegs vinculats a les col·leccions dels Museus, publicacions de caire local i altres productes (llibretes, imants, punts de llibre etc.)

Consulta de les col·leccions dels museus d’esplugues

Servei destinats a persones que estiguin elaborant treballs de recerca o investigacions sobre les col·leccions dels Museus d’Esplugues de Llobregat o temes vinculats.

Difusió i activitats de dinamització dels museus d’esplugues

Programació anual d’activitats de dinamització dirigides a diferents tipus de públic: conferencies, tallers infantils, activitats familiars, sortides etc.

Trobareu més informació sobre les activitats disponibles al web municipal dels Museus d’Esplugues de Llobregat.

De ruta amb el TRAM

De Ruta amb el TRAM és una campanya turística per descobrir les activitats, visites i restaurants del Baix Llobregat de l’entorn del tramvia (línies T1, T2 i T3), a més d’oferir descomptes i promocions especials per gaudir d’aquests atractius turístics dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Hi trobaràs propostes per descobrir palaus, el modernisme màgic de Jujol, mercats de pagès amb productes Km 0, parcs, activitats familiars i una variada oferta gastronòmica, en definitiva una ruta TRAMenda!

Comença planificant la teva escapada. Entra a rutadeltram.cat i descarrega’t les promocions i els descomptes. Viatja còmodament durant el trajecte, i desplaça’t de forma confortable, ràpida i segura.

Gaudeix de les visites i les activitats.

On menjar?

RESTAURANTS

A continuació trobareu informació detallada de l’oferta gastronòmica del municipi.

Tapes de Festa Major i Tapes de Primavera

Cada any, l’Ajuntament organitza dues jornades gastronòmiques especials, on s’ofereix a qualsevol que visiti un dels establiments participants una tapa i una beguda al preu de 2,50 euros, donant així l’oportunitat de crear una ruta de tapes al gust.

Les tapes, d’una variada i original gamma gastronòmica, es podran adquirir en horari de 12 a 15 h i de 18 a 22 h. Al programa dels locals participants s’hi poden trobar especificacions sobre el tipus de tapa, així com l’adreça i l’horari dels locals, distribuïts als diferents barris d’Esplugues.

L’última edició, la 8a edició de Tapes de Festa Major 2019, celebrada els dies 20, 21 i 22 de setembre coincidint amb les festes de Sant Mateu, va ser tot un èxit. 63 van ser els establiments participants, sis més que l’anterior edició.

Per a qualsevol aclariment els establiments es poden adreçar a:
Economia i Treball: 93 371 33 50 o al correu electrònic: promocioeconomica@esplugues.cat

On dormir?

HOTEL ABBA GARDEN ****

 • Adreça: Carrer de Santa Rosa, 33,
  08950 Esplugues de Llobregat
 • Telèfon: 93 503 54 54
 • Web: www.abbahoteles.com

HOTEL ESPLUGUES **

 • Adreça: Carrer Ignasi Iglesias, 81, 83, 08950 Esplugues de Llobregat
 • Telèfon: 93 473 21 94
 • Web: www.hotelesplugues.com

HOSTAL LAMI **

 • Adreça: Carrer de Laureà Miró, 278,
  08950 Esplugues de Llobregat
 • Telèfon: 93 470 58 70
 • Web: www.hostal-lami.com
X